Okser kontrollerer Bitcoin-pris, selv når finansieringsrater når rekordhøye

Da Bitcoin gikk sammen $ 10K, begynte derivatmarkedene å vise tegn til overdreven gearing, men markedet er fortsatt vippet mot okser.

Bitcoin Up prisen våknet til slutt og steg til en ny 2020-høyde, men etter hvert som markedene steg over 10 000 dollar , ser det ut til at noen handelsmenn har åpnet for høyt utnyttet lange posisjoner.

Denne effekten ble mer merkbar da finansieringsgraden for evigvarende kontrakter nådde det nest høyeste nivået i år på 12,4% per måned

Finansiering alene bør ikke betraktes som et rødt flagg, spesielt ikke på kort sikt. Problemet ligger mest i kontango, også kjent som futures basis, som har vært uvanlig høyt de siste par dagene. Dette indikerer at profesjonelle handelsmenn er veldig utnyttet på kjøpesiden.

De fleste av de utnyttede stillingene er i overskudd da kontango overskred en årlig rate på 10% før 10.400 dollar nivået brøt. For å bekrefte om en slik optimisme er under en kontrollert situasjon, bør man også evaluere opsjonsmarkedene, og bestemme om 25% delta skew viser tegn på stress.

BitMEX-finansieringsraten stiger til 12 måneder høy

For tiden rangerer BitMEX blant de topp 3 derivatbørsene når det gjelder målt åpen rente, og børsen gir også tydelig rapportering om finansieringsrenten.

Evigvarende kontrakter, også kjent som omvendte bytter, krever justering på 8 timer gjennom en finansieringsrate, og dette vil variere avhengig av antall aktive lengsler kontra shortsetning.

Finansieringsraten på BitMEX nådde nylig 0,13%, noe som betyr at kjøperne betaler 12,4% per måned for å ha lange posisjoner. Et slikt nivå er ikke enestående, men etter hvert som det skaper, skaper det en ubehagelig situasjon for lange evigvarende kontraktinnehavere.

Contango nærmer seg farlige nivåer

Det er viktig å overvåke denne beregningen, da kontango måler premien på langsiktige futureskontrakter til dagens spotnivå. Profesjonelle handelsmenn har en tendens til å være mer aktive enn detaljhandel på slike instrumenter ettersom prisene svinger mer, pluss at det er bryet med å måtte håndtere utløpsdatoer.

Disse kontraktene handler vanligvis til en liten premie, noe som indikerer at selgere ber om mer penger for å holde tilbake oppgjøret lenger.

Det 3-måneders futuresårsberegningen steg 10% årlig for et par dager siden, og for øyeblikket ligger det på sitt høyeste nivå siden begynnelsen av mars. Slike sterke 15% årlige priser indikerer at profesjonelle næringsdrivende betaler en betydelig premie til spotmarkeder, og dermed svært utnyttet på kjøpesiden.

Ingen faste nivåer blir uutholdelige for eierne, selv om et sidelengs marked herfra vil føre til at lån med lange leveranser blir mer kostbare.

Opsjonsmarkedene viser ingen tegn til overdreven optimisme

Når markeder kommer inn i et ekstremt selvsikkert scenario, vil opsjonsmarkedene ha en tendens til å presentere uvanlige data. Delta-skewet på 25% måler hvordan det dyrere markedet prissetter bullish samtalealternativer sammenlignet med tilsvarende bearish salgsopsjoner.

Det 30% delta skew, ansett som en frykt / grådighet indikator og den sitter for øyeblikket på negative 12%, noe som betyr at beskyttelsen på oppsiden er dyrere.

Nok en gang er dette ikke et bekymringsfullt nivå, faktisk vil noen si at det er naturlig etter at en så imponerende 2000 dollar bull run skjedde på mindre enn en uke.