Nasdaq och Hashdex kommer att lansera den första Bitcoin ETF-börsen

Nasdaq och Brazilian Hashdex hade anordnat att lansera kryptotillgångs-ETF: er, som kommer att bli de första i den sorten i världen. Hashdex Nasdaq Crypto Index hade fått godkännande från Nasdaq att handlas på sin plattform. Handlarna kommer att ha möjlighet att handla över tre miljoner aktier. Detta nya erbjudande kommer att finnas tillgängligt på Bermudas börs, BSX.

Brasilianska Infomoney publicerade nyheterna den 22 september, där skrev att Hashdex chef, Sampaio fick tillstånd att i samarbete med Nasdaq erbjuda ETF baserad på kryptovalutor. “Infomoney” publicerade också att krypto-ETF-handeln på BSX kunde börja de närmaste månaderna.

Nasdaq och Hashdex utvecklade den här nya produkten

Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF utvecklas som ett partnerskap mellan dessa två och kommer att noteras på BSX. De valde detta utbyte på grund av gynnsamma regler för de nya produkterna.

Vissa detaljer saknas fortfarande, men det förväntas att krypto-ETF: er kan vara redo att handlas i slutet av detta år. Krypto-ETF kommer att likna Crypto Nasdaq Index, ett samarbete mellan Hashdex och denna börs. Mer information kommer att avslöjas dagen för lanseringen.

Denna ansträngning har en lång historia

Under lång tid nu har liknande ansträngningar för att lansera krypto-ETF varit närvarande. För några år sedan försökte en grupp chefer världen över det, men Securities and Exchange Commission (SEC) godkände inget projekt. Ett sådant exempel var ett försök av Cameron-bröderna och Tyler Winklevoss.

SEC nekade också att acceptera krypto-ETF som erbjuds av Wilshire Phoenix och NYSE-mäklaren Arca. Detta avslag hände 2020, och SEC ansåg att marknaderna inte befinner sig i det avancerade utvecklingsstadiet eller är tillräckligt hållbara för att krypto-ETF ska kunna handlas.

Bermuda har innovativa regler

Ön har vänliga regler, som inkluderar marknaden för kryptotillgångar. De lyckades på något sätt att undvika påverkan från SEC.

Marcelo Sampaio, VD för Hashdex, sa att Nasdaqs officiella närvaro på marknaden för digitala tillgångar är ett bevis på att kryptoinvesteringar har högre intresse och förtroende.

”Denna process bör också påskynda institutionella investerares inträde i detta segment. Det är en trend som alltmer blir konkret ”, sa Sampaio.

Vilka krypto-ETF: er kan du handla i Brasilien

Hashdex har tre tillgängliga kryptofonder, skapade av dess chef. Den ena är Discovery, en detaljhandelsfond med en lägsta investering på R $ 500; förvaltningsavgiften är en procent per år, men verkställighetsavgiften är noll.

Den andra är Explorer (kvalificerad krypto-ETF) och, sist men inte minst, Voyager med exponeringar på 20 procent upp till 100 procent i kryptovalutor.

ETF: s lansering kan driva på institutionella investeringar i kryptotillgångarna

Hashdex VD, Sampaio, tror starkt på krypto-ETF: s ljusa framtid som bekräftades för Ogobo, en brasiliansk tidning. Hashdex driver 46,4 miljoner dollar värderade tillgångar uppdelade i fyra fonder; några av dem består av kryptos. Dessa tillgångar anförtros Xapo och två andra.

För flera dagar sedan förutspådde fondförvaltaren Raoul Pal att ETF: er baserade på kryptos snart kommer att bli tillgängliga på de amerikanska marknaderna. Han sa:

”Jag ska ge dig den största möjligheten i ditt liv: de kommer att få en ETF över linjen. Det kommer att finnas miljarder dollar som strömmar in i det. Varje pensionsplan avsätter lite pengar till den. Varje familjekontor kommer att avsätta lite pengar till det. Och ju mer priset stiger, desto mer kommer de att fördela. ”

Verkligheten är inte till hans fördel. SEC hade en motsatt uppfattning om denna typ av ETF, vilket framgår av deras handlingar.