Imploderende Trump Pelosi COVID-19 deal leidt tot 3% Bitcoin-prijsdaling

De Bitcoin-prijs daalde met 3% toen de Amerikaanse aandelenmarkt ineenstortte, maar de handelaren verwachten dat deze twee belangrijke niveaus een diepe terugtrekking van de BTC zullen voorkomen.

De prijs van Bitcoin (BTC) daalde met 3% in minder dan drie uur tijd toen de Amerikaanse aandelenmarkt ineenstortte. Na de pullback zijn de meeste handelaren neutraal of licht bearish op de kortetermijntrend van BTC.

Traders en on-chain analisten wijzen nu $12.500 en $11.973 aan als de twee niveaus om naar te kijken voor de voortzetting van de Bitcoin-rally.

Waarom $12.5K en $11.9K cruciaal zijn voor de huidige Bitcoin-rally

De Bitcoin-prijs daalde sterk op de dag als gevolg van de samenloop van belangrijke macrofactoren.

JPMorgan zei dat de herverkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump het meest gunstige resultaat voor de aandelenmarkt zou zijn. De analisten van de investeringsbank schreven:

„We zien een ‚ordelijke‘ Trump-overwinning als de meest gunstige uitkomst voor aandelen.“
Gezien het feit dat de verwachtingen van een Democratische sweep relatief hoog blijven, had het de markten kunnen doen rammelen.

Bovenop het verkiezingsrisico registreerde de VS een nieuwe piek in de dagelijkse COVID-19 gevallen. Naast de vrees die de pandemie omringt, zei de Spreker Nancy Pelosi van het Huis naar verluidt het beleid van de Troef het stimuluspakket weigert.

De Dow Jones Industrial Average (DJIA) stortte zich met bijna 1.000 punten in één enkele sessie. Aangezien de Amerikaanse beurs ineenstortte, daalde BTC met ongeveer 3,4% in enkele uren.

Desondanks zijn technische analisten van mening dat het moeilijk is om te concluderen dat de dominante cryptocurrency een langdurige terugval zal zien.

Voorlopig blijft het $12.500 steunniveau een kritiek punt voor kopers om drie redenen te verdedigen.

Ten eerste ligt het in de buurt van het 10-daagse voortschrijdend gemiddelde op de daggrafiek van Bitcoin. Ten tweede is het de top van de vorige piek op 17 augustus, wat het een belangrijk ondersteuningsniveau maakt. Ten derde, heeft het grote walvisclusters, wat het een interessant gebied maakt voor vermogende investeerders.

Zolang BTC $12.500 verdedigt, blijven de kansen op een bullish uptrend hoog. Als Bitcoin ondanks de snelle terugtrekking boven de $11.973 kan blijven, dan blijven de kortetermijnvooruitzichten bijzonder rooskleurig.

Onderzoekers van Whalemap, die de activiteit van de Bitcoin-walvissen volgt, identificeerden 11.973 dollar als het niveau om de uptrend te handhaven. Ze zeiden:

„11.973 dollar is het niveau dat $btc nodig heeft om de uptrend te handhaven.“

Een hertest van de ondersteuning kan de huidige BTC uptrend versterken

Zelfs als BTC het lage steunniveau van $12.500 test, geloven de handelaars dat dit een gezondere opleving voor BTC kan betekenen.

De prijs van Bitcoin is sinds 17 oktober met 15% gestegen met nauwelijks enige terugtrekking, wat een sterk momentum laat zien. Na zo’n grote rally zou een consolidatiefase of een pullback op korte termijn gunstig kunnen zijn voor BTC. Cryptocurrency handelaar Scott Melker zei:

„Ik heb orders van $12.100 tot $12.500 voor het geval we een terugval zien op de dagelijkse TD9. Zoals ik al zei, zou ik idealiter een gezonde retrace willen zien om meer stoom te verzamelen voor de volgende push up. Een diepgaandere retrace dan hieronder getekend zou beter zijn.“